13 Reasons Why: Review 4ης σεζόν (spoilers)

Πρεμιέρα έκανε στο Netflix πριν λίγες ημέρες η 4η σεζόν της σειράς 13 reasons why και με αυτή την σεζόν η σειρά έκανε τον κύκλο της. Η τελευταία σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια και όχι 13 όπως οι προηγούμενες σεζόν και έχουν διάρκεια 1 ώρα, με εξαίρεση το φινάλε που διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.

Η προηγούμενη σεζόν αν θυμάστε είχε τελειώσει με τον Winston να προσπαθεί να βρει απαντήσεις στην ερώτηση ποιος παγίδευσε τον Monty, και αυτή η σεζόν επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό. Με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες να επιστρέφουν για την τελευταία χρονιά στο σχολείο και την αποφοίτηση τους, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως θα ήθελαν ή θα περίμεναν. Nέοι έρωτες, νέες φιλίες αλλά και δυσάρεστες είναι λίγα από τα πράγματα που θα δείτε αυτή την σεζόν και σίγουρα κάποιες σκηνές θα σας μείνουν.

spoilers

Το πρώτο μισό της σεζόν επικεντρώνεται αρκετά στον Clay και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει υποστεί στην προσπάθεια του να κρατήσει το μυστικό για το ποιος σκότωσε τον Bryce αλλά και για το ποιος παγίδευσε τον Monty. Είναι ένα αρκετά ψυχοφθόρο πρώτο μισό της σεζόν καθώς βλέπουμε τον Clay να υποφέρει αρκετά. Αρκετή παράνοια στα πρώτα πέντε επεισόδια τα οποία θα σας κάνουν να νιώσετε αρκετή συμπόνια για τον Clay!

Το δεύτερο μισό της σεζόν επικεντρώνεται στην προσπάθεια των χαρακτήρων μας να επενδύσουν στις σχέσεις τους είτε φιλικές είτε ερωτικές και επίσης στην προσπάθεια τους να επενδύσουν στο μέλλον τους και το κολέγιο. Σίγουρα το 2ο μισό της σειράς προσπάθησε να μας περάσει κοινωνικά μηνύματα και αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν πιο επίκαιρο με όλα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό.

Μία μέτρια σεζόν, η οποία σίγουρα είχε κάποιες δυνατές στιγμές αλλά σεναριογραφικά δεν με έπεισε καθόλου, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν. Για εμένα η σειρά θα έπρεπε να είχε τελειώσει μετά την 1η σεζόν, καθώς μετά από αυτήν άρχισε σιγά σιγά ο κατήφορος. Σίγουρα δεν είναι κακή αλλά δεν ήταν κάτι που με συνεπήρε.

Θα ήθελα η σειρά να έδινε περισσότερο χρόνο σε κάποιους άλλους χαρακτήρες πέραν του Clay. Η τελευταία σεζόν και ειδικά το φινάλει είναι ένα roller-coaster συναισθημάτων. Με ένα γλυκόπικρο φινάλε το 13 reasons why, σίγουρα είναι μία σειρά που θα συζητηθεί αρκετά για τις αμφιλεγόμενες σκηνές του αλλά και για ορισμένα κοινωνικά μηνύματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά!

[penci_review]

Share on Google Plus



    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου